Home  »  Gedenken  »  Belettering

Belettering

Inscriptie machinaal / inscriptie handgehakt

Voor teksten, afbeeldingen of symbolen zijn allerlei technieken en materialen toepasbaar. Belettering en dergelijke kunnen rechtstreeks in de natuursteen worden aangebracht, dat kan zowel verheven als verdiept.

Verheven houdt in dat de steen om een letter heen wordt verwijderd door machinaal stralen of handmatig hakken, waardoor de letter hoger komt te liggen.

Verdiept houdt in dat de steen ter plaatse van bijvoorbeeld een letter wordt verwijderd door zandstralen of met de hand hakken. 

Daarna is het mogelijk om de letters te voorzien van een kleur of bladgoud. Daarnaast kunnen aangeleverde en handgeschreven teksten worden verwerkt in het ontwerp.

    

Brons – RVS – Aluminium

Ook het aanbrengen van bronzen – RVS – aluminium letters of afbeeldingen behoort tot de mogelijkheden. Tevens zijn er ook bronzen tekstplaatjes leverbaar. Een bronzen plaatje is in elk gewenst formaat en kleur te verkrijgen. Vaak wordt er gekozen voor een tekstplaat bij beletteren van een ruwe natuursteen met een grillig oppervlak. 

   

Lasergravure

Bij het lasergraveren worden er met behulp van een laser letters of afbeeldingen aangebracht op de gedenksteen. Het portret of afbeelding wordt één op één overgenomen op de natuursteen. Alle afbeeldingen zijn vrijwel mogelijk.

  

Vervolgteksten en restauraties

Wij verzorgen ook vervolgteksten en restauraties. In onze eigen steenhouwerij worden alle bewerkingen uitgevoerd.Tevens bieden wij u de mogelijkheid samen met ons de definitieve verdeling van de aan te brengen tekst en eventuele afbeeldingen op de letterplaat door te spreken.

Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.